Wednesday, 21 December 2016

BB PLUS COLLAGEN


Kejelitaan Wajah Terserlah dengan BBplus



APA ITU BBPLUS COLLAGEN?

BBPlus Collagen diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.


KANDUNGAN UTAMA BB PLUS COLLAGEN

💗 Kolagen ikan terhidrolisis
💗 Ekstrak biji anggur
💗 Vitamin C
💗 Jus bunga roselle
💗 Jus buah blackcurrant
💗 Serat Epal
💗 Inulin.


BAGAIMANA BBPLUS COLLAGEN BERTINDAK?




Mod Tiga Tindakan:

1. Memulih - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah.

2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida.

3. Memperbaharui - Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru.


DOS APAKAH YANG EFEKTIF?

Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.


💗💗 BBPLUS COLLAGEN mempunyai aksi perlindungan antioksida tambahan 💗💗

Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


💗💗 BBPLUS COLLAGEN meningkatkan kualiti kulit 💗💗

Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.


💗💗 BBPLUS COLLAGEN membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi 💗💗

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.


KEBERKESANAN
BB Plus Collagen mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau


CARA PENGAMBILAN




Campurkan 1 paket BB Plus Collagen ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.


7 KESAN UTAMA PENGAMBILAN BB PLUS COLLAGEN

💗 Kulit wajah cerah berseri...
💗 kulit lebih anjal dan tegang..
💗 kulit lebih halus dan gebu..
💗 kulit lebih lembab...
💗 kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan...
💗 kulit lebih cepat sembuh dan pulih... (baik untuk ibu lepas bersalin)
💗 Kulit kurang kesan kerosakan akibat matahari...




Sebarang pertanyaan produk...!!!





💗💗 Sahara Ismail 💗💗 
☎018-2575610


#BBplusCollagen #minumanawetmuda #antipenuaan #ibuhamilamalkankolagen #BBplusSelangor #AgenSahBBplus #BBplusBandarPutera2 #BBplusPortKlang #BBplusShahAlam #BBplusGombak

Thursday, 15 December 2016

YEAR END SALE KEMBALI LAGI...!!!





HOREYYYY!!! 


Ada masa lagi sebelum jualan akhir tahun ni berakhir...

Banyak diskaun diberikan untuk #ProdukHot dari SHOM ni...



Jangan lepaskan peluang terutama yang baru2 nak mencuba atau yang nak tambah stok dirumah yang dah abis time ni la...

Kalo lambat nanti gigit jari la gamaknya...

 😭😭😭

Antara, tawaran menarik sempena jualan akhir tahun ni:





💖COMBO 1 ⇒⇒⇒ BioSeleza Day Safe + Femi9 

(Harga Asal: RM 49) (Harga YES: RM 45)

💜

💖COMBO 2 ⇒⇒⇒ BioSeleza Panty Liner + Femi9 

(Harga Asal: RM 51) (Harga YES: RM 45)

💜

💖COMBO 3 ⇒⇒⇒ BioSeleza Night Safe + Femi9

(Harga Asal: RM 49) (Harga YES: RM 45)

💜

💖COMBO 4 ⇒⇒⇒ BioSeleza Panty Liner + BioSeleza Day Safe

(Harga Asal: RM 56) (Harga YES: RM 50)

💜

💖COMBO 5 ⇒⇒⇒ Herba Maharani + BioSeleza Panty Liner

(Harga Asal: RM 127) (Harga YES: RM 120)

💜

💖COMBO 6 ⇒⇒⇒ Herba Maharani + BioSeleza Panty Liner + Femi9 

(Harga Asal: RM 149) (Harga YES: RM 145)

💜



Sebarang pertanyaan produk...!!!




💗💗 Sahara Ismail 💗💗 
☎018-2575610




#ProdukHot #HerbaMaharani #BioSeleza #Femi9 #MEBeautyBar #MEBodyWash #MEShampoo #BBplusCollagen #CozumaCCcream #AgentSahSelangor #SaharaIsmail #CodShahAlam #CodPortKlang #CodBandarPutera2 #CodGombak

Wednesday, 14 December 2016

HERBA MAHARANI





SEJARAH HERBA MAHARANI


Herba Maharani atau ada segelintir pihak yang memanggilnya dengan nama Jamu Ayam Hitam atau nama sebenarnya ialah Beijing Te Zhi Bai Feng Wan ini adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa Dinasti Ming. Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani.Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan.




KANDUNGAN HERBA MAHARANI


Herba Maharani menggabungkan 16 jenis ramuan herba terpilih dan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utama adalah seperti :

💖*Gallus Gallus Domesticus
💖Radix Panax Ginseng
💖Concha Ostrea Gigas
💖Radix Rehmannia Glutinosa
💖Radix Angelica Sinensis
💖Radix Glycyrrhiza Uralensis
💖Radix Paeonia Lactiflora
💖Rhizoma Cyperus Rotundus
💖Radix Asparagus Cochinchinensis
💖Radix Salvia Miltiorrhiza
💖Radix Astragalus Membranaceus
💖Rhizoma Dioscorea Opposita
💖Radix Stellaria Dichotoma
💖*Os Sepiella Maindroni
💖Rhizoma Ligusticum Chuanxiong
💖*Cornu Cervus Nippon

mg per pill (*contains animal parts)

PRECAUTION: “This product contains animal parts. Please consult your pharmacist/doctor if symptoms persist/worsen. Contraindicated in pregnant women”

Baca ye sebelum amalkan untuk kesejahteraan bersama... 😏


Kepada pengguna yang baru ingin mencuba Herba Maharani ini jangan risau dan was-was kerana Herba Maharani ini :

✔ Telah mendapat pengiktirafan HALAL oleh pertubuhan IFANCA (China Islamic Association - badan islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM)
✔ Mendapat kelulusan daripada Jabatan Kawalan Dadah Malaysia
✔ Mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran MAL20014419T (dipaparkan pada kotak pembungkusan)


KEBAIKAN HERBA MAHARANI

💖melancarkan peredaran darah dalam badan.
💖melegakan masalah sakit sendi, lutut, migraine, angin dalam badan, lenguh-lenguh, kebas dan urat saraf.
💖menegang dan memberi keanjalan pada kulit (payudara, ovary, pinggul).
💖Sebagai ubat gantian untuk jamu.
💖menyuburkan badan selepas bersalin.
💖mengecutkan otot-otot rahim dengan cepat.
💖untuk golongan wanita yang hampir menapous, ia mampu menguatkan tulang dan daya tahan penyakit.
💖menguatkan hati dan buah pinggang.
💖menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi).
💖Baik untuk pesakit kencing manis.
💖menyelesaikan masalah buasir.
💖merangsang hormone estrogen, progesterone, dan androgen.
💖menghilangkan kelesuan dan pucat muka.
💖melambatkan proses menapous.
💖menguatkan antibody/imunisasi
💖menghilangkan perpeluhan pada waktu malam
💖menambah darah semasa bersalin.
💖menguatkan peranakan.
💖memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin.
💖meningkatkan kecerdasan minda.
💖yang paling penting, ia mengeratkan hubungan suami isteri.


GAMBARAN SEBELUM DAN SELEPAS PENGAMBILAN HERBA MAHARANI


KEBERKESANAN HERBA MAHARANI


💖membantu menyelesaikan masalah persekitaran ovary dan rahim- senggugut, keputihan, kegatalan, haid tidak teratur, menapous dan lain-lain.
💖membantu menyelesaikan masalah persekitaran payudara iaitu sebarang ketumbuhan, saluran yang tersumbat seterusnya memberi keanjalan kepada payudara.
💖mengawal selia tekanan darah, emosi dan saraf.
💖membantu menyelesaikan masalah sengal-sengal sendi,asma, urat timbul, peranakan jatuh (prolebsis), sakit pinggang dan lain-lain.
💖menyerlahkan kecantikan luaran iaitu menaikkan seri muka, muka lebih bermaya, bersemangat, kulit halus, awet muda dan dapat memberikan kebahagiaan kepada pasangan.
💖amalan selepas bersalin untuk mengelakkan kemurungan, membantu membetulkan kedudukan ovary dan rahim.
💖ubat seks untuk wanita di mana nikmat luar biasa kepada kedua pihak.
💖menghasilkan daya kemutan yang sangat dasyat hingga suami pasti teringat-ingat isteri tersayang sepanjang masa


💖💖💖 pada yang dah ada premium beautiful, amatlah digalakkan untuk amalkan herba maharani ni. Kombinasi premium beautiful dan herba maharani sangatlah berkesan luaran dan dalaman…memang umphhhh!!! 😱😱







PENGAMBILAN HERBA MAHARANI


➽ Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.
➽ Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).
➽ Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan. (tapi kalau nak makan malam pun boleh.)
➽ Makan mestilah bersama air suam.
➽ Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.
➽ Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral.
➽ Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.


KUANTITI SEKOTAK HERBA MAHARANI


6 BEBOLA PUTIH = 300 BIJI PIL HERBA MAHARANI

✔Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

✔Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

✔Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

SEBULAN amalkan SATU KOTAK SAHAJA Herba Maharani.

Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.


PESANAN :

✔ Jika rasa badan panas (sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, you all boleh guna satu cara alternatif yang berikut:
(a) Makan separuh biji bola kuning (=25 pil hitam kecil) sekali
(b) Minum air garam waktu makan
(c) Minum lebih banyak air

Herba maharani merupakan pil kesuburan bagi wanita, sesuai diambil untuk wanita yang inginkan cahaya mata atau wanita yang akan mendirikan rumah tangga sebagai persediaan kesuburan awal. Herba maharani boleh juga diambil untuk wanita yang sedang berpantang selepas bersalin.

Q⇒⇒⇒ Kenapa tak boleh makan herba maharani masa tengah period?

Sebab darah tengah keluar, maka penyerapan nutrient menjadi kurang berkesan. Jadi, jangan ambil ketika sedang period ya.


TIPS PENGAMBILAN HERBA MAHARANI

➽ Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon.

➽ Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein.

➽ You all juga perlu memberi perhatian sama ada badan 
anda terasa ‘heaty’ selepas mula makan Herba Maharani. Jika rasa ‘heaty’, anda boleh mengikut salah satu cara yang berikut :

(a) Kurangkan pengambilan kepada 25 biji hitam kecil
(b) Minum air garam semasa mengambil Herba Maharani

Pengambilan 6 hari berterusan selepas period boleh membantu menguatkan tubuh dan membekalkan nutrien kepada badan sebelum waktu pengovulan.

Walau bagaimanapun, cara pengambilan Herba Maharani juga bergantung kepada kemampuan, keadaan dan ketahan badan individu.

Jika tiada masalah ‘heaty’ selepas you all makan berterusan selepas period you all kali ini dan sehingga period yang seterusnya, you all boleh makan mengikut cara ini, dan tidak terhad kepada 6 hari sahaja.

Tiada masalah untuk anda mengambil Herba Maharani dan produk lain pada masa yang sama, cuma diingatkan makan produk-produk ini pada waktu yang berasingan.

Jika anda terasa sebarang ketidakselesaan, anda dinasihatkan agar mengambil Herba Maharani secara selang hari.


PERHATIAN :

✔ Ibu mengandung dilarang mengambil
✔ Tidak sesuai diambil ketika selsema
✔ Mereka yang mengalami haid berlebihan harus merujuk kepada doktor.

Beli melalui agent yang sah dan jangan mudah terpedaya dengan harga yang murah dari penjual. Pastikan setiap produk Herba Maharani yang dibeli mempunyai pelekat hologram KKM kerana setiap produk Herba Maharani yang original akan didatangkan khas dengan pelekat hologram ini. Jika mahu mudah,tanpa was-was boleh sahaja  call/Whatsapp Sara untuk menempah Herba Maharani yang original ini.


TESTIMONI BERJAYA






Dengan produk Herba Maharani mampu menyelesaikan 1001 masalah dalaman wanita... 😌




Sebarang pertanyaan produk...!!!





💗💗 Sahara Ismail 💗💗 

☎018-2575610


#HerbaMaharani #MaharaniSelangor #HerbaKesuburan #SaharaIsmail #MaharaniShahAlam #MengandungLepasAmalHerbamaharani #MaharaniPortKlang

Thursday, 8 December 2016

EZICLEAN-FLOOR GUNA CUCI BAJU...




Assalammualaikum... 
sara nak share info yang boleh buat anda terkejut!!! Ini betol2 demo depan mata...kesan hitam kat baju anak2???...bahagian kolar baju suami plak paling susah nak tanggal kotoran??? ...
 beberapa saat berkesan dengan hanya guna #EzicleanFloor je...biar betoi!!!😛

Dengan eziclean-floor bukan sahaja lantai bersih, berkilat dan berbau harum, malah baju pun boleh cuci sekali...aishh!!! biar betul ni...😱😱😱

Jangan percaya samapi anda cuba sendiri ye...😙



choppp 3X...


pelbagai kegunaan juga kalo #setcomboEziClean ni digabungkan,,,
multi-purpose...walker, car seat atau stroller yang lama masih boleh digunakan dan nampak baru...
berbaloi bakal2 ibu dan ayah dapatkan set penjagaan ni...

nah sara belanja lagi testimoni kat bawah ni...

 #SetComboEziClean

jimat masa…jimat tenaga…jimat duit…saving pun berganda-ganda…



Sebarang pertanyaan produk...!!!




💗💗 Sahara Ismail 💗💗 
018-2575610



Saturday, 3 December 2016

EZICLEAN-LAUNDRY


SABUN EZICLEAN


Dilema ibu@mommy...

Penatnya bekerja seharian diluar, balik rumah perlu berikan tumpuan kepada keluarga pula…kalau bab2 cuci plak kena pastikan baju dibasuh bersih supaya nampak putih menawan baik pakaian suami atau anak2… belum lagi bab mengemas demi memastikan rumah sentiasa bersih dan kemas…ini sebahagian masalah yang dihadapi oleh para isteri yang bekerjaya atau suri rumah…


Antara lain;

*kesan degil di bahagian lengan or siku baju sekolah?kesan daki di kolar baju?
*nak kasut sekolah yang nampak putih walaupun tak dikapur?
*nak hilangkan kesan taik lalat di telekung?
*nak hilangkan kesan arang di kuali or periuk?



Jangan risau…nah ini penyelesaiannya… 

#SabunEziclean#SabunMagic#SabunViral yang tengah hot sekarang kan ado…

jimat masa…jimat tenaga…jimat duit…saving pun berganda-ganda…


INFO EZICLEAN:

Serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencegah karat dan bahan anti-endapan semula.

Antara kelebihan lain:

        
  • Menyingkirkan KOTORAN yang mengandungi protien dan kanji seperti telur, kuah, darah, coklat dan sebagainya. 
  • FORMULA ANTI-KARAT yang mampu melindungi mesin basuh dan juga pakaian dari karat. 
  • Rumusan KURANG BUIH yang memudahkan kerja-kerja pembasuhan sekali gus mampu MENJIMATKAN AIR
  • Rumusan TANPA KLORIN yang sesuai untuk fabrik tiruan dan juga bahan celupan (tidak disyorkan untuk kain sutera)

TESTIMONI EZICLEAN


rendam-rendam putih...gonyoh-gonyoh berkilat...
semudah 1, 2, 3… :)












Untuk pertanyaan tentang produk..!!!


💗💗 Sahara Ismail 💗💗 
018-2575610